Кула

kula

Izdavač: Riznica Srpske Duhovnosti

Kroz životne priče tri generacije jedne porodice, u ovoj istinitoj životnoj priči svako od nas može prepoznati i deo svojih životnih ideala i snova, uspona, padova, drama i lomova, koje su nam doneli burni 20-ti vek i ništa manje izazovan ovaj u koji smo tek zakoračili.

Izvlačenje Balkana iz lokalnih tradicionalnih tokova i pokušaj da se umetne u savremenu evropsku i svetsku civilizaciju mnoge generacije platile su previsokom cenom.

Ovaj neobičan roman je dramatičan isto koliko nostalgičan i prisan…

Emisija “Pomaze Bog Narode Moj” o romanu Kula na Bum Bum Radiju

Називају их изгубљеном генерацијом – оне који се први роде у страној земљи, који одрастају уз два језика и у двема културама,који живе негде на средини између двеју земаља а место рођења их раздваја од властите породице. Нигде не припадају и неретко морају да бирају између два света раздвојена територијом, име­ ном, менталитетом и бићем. Али, Канада нас воли; скупља нас као што филтер на машини за веш скупља кончиће, укалупљује у нову нацију будућности која ће обједињавати све. Можете бити прошлост и садашњост, пише у брошурама, благословена Северна земља отвара своје снежнобело платно за све боје које желе да се насликају на њој.